TERRE DES HOMMES

Share

TERRE DES HOMMES

21 Martie 2012 – Ziua Internationala pentru eliminarea discriminarii rasiale.

Erka si Terre des hommes va invita sa spuneti nu excluderii.

Discriminarea este nedreapta in esenta ei, insa discriminarea rasiala in randul copiilor este cu atat mai blamabila. Copiii  n-ar trebui sa cunoasca suferinta, ba dimpotriva, ei merita toata atentia si protectia noastra. Insa nu de putine ori ne lovim de situatii care dovedesc exact contrariul : vedem copii maltratati, alungati, abandonati, copii discriminati din cauza etniei lor.

Cu ocazia zilei Internationale pentru eliminarea discriminarii rasiale – 21 Martie 2012- organizatia Terre des hommes aduce impreuna oameni care spun nu excluderii si cred intr-un viitor in care nici un copil nu trebuie sa mai sufere din pricina culorii sale.

Terre des hommes, alaturi de partenerii sai, va invita Miercuri, 21 Martie, incepand cu ora 11.00, la Balonul Copiilor din Complexului Herastrau, sa participati la un eveniment care aduna copii de diferite etnii pentru a-i antrena in activitati sportive menite sa le dezvolte capacitatile personale si sociale. Mesajul evenimentului este sustinut si de voci importante ale vietii publice romanesti si de reprezentati ai ONG-urilor din domeniu si din lumea sportului.

Evenimentul se desfasoara sub umbrela proiectului MOVE al organizatiei Tdh – un proiect care se bucura de parteneriatul UEFA vreme de 4 ani, urmand a fi implementat in Romania, Republica Moldova si Albania. Acest proiect urmareste dezvoltarea psiho-sociala a copiilor vulnerabili din punct de vedere etnic prin intermediul jocurilor si activitatilor sportive, bazandu-se pe modelul de interventie MJS (Miscare, Joc si Sport).

Pe langa membrii organizatiei Tdh, antrenori si animatori, proiectul implica autoritati locale si scoli, cu scopul de a aduce abordarea MOVE in atentia tuturor actorilor importanti din societate in ceea ce priveste protectia drepturilor copiilor. Cu ajutorul acestora, abordarea MOVE poate fi implementata pe termen lung in societatea romaneasca, copiii urmand sa beneficieze de efectele acesteia si dupa incheierea proiectului.

Terre des hommes este cea mai mare organizatie non-guvernamentala pentru apararea drepturilor copiilor din Elvetia, activa in peste 30 de tari din intreaga lume, cu mai mult de 160 de proiecte. Pentru indeplinirea obiectivelor sale, fundatia lanseaza campanii nationale si internationale de sensibilizare si de denuntare a violarii drepturilor fundamentale ale copiilor.

Va asteptam!

Related Posts

TERRE DES HOMMES | Erka Synergy Communication