RESPONSIVE WEBDESIGN

Share

RESPONSIVE WEBDESIGN

Cum sa-ti optimizezi website-ul pentru smartphone si tablete tactile

Realizarea website-urilor se afla intr-o continua evolutie, mai ales datorita noilor tehnologii. Experienta zilnica arata ca nu navigam pe internet doar acasa sau la lucru, web-ul fiind in ziua de azi usor accesibil de peste tot, cu ajutorul noilor nostri insotitori de bord – Iphone, Ipad, Samsung Galaxy, Blackberry etc.

Astazi este important sa poti pune la dispozitie oricarui internaut continuturile sale de web preferate pe toate aceste noi sisteme mobile. Este suficient sa privim cateva studii pentru a ne convinge de acest lucru. Astfel, inca de la finele lui 2011 vanzarile de smartphone-uri si tablete tactile le-au depasit pe cele de calculatoare de birou sau laptopuri. Mai mult, in anul 2013 se prevede ca prima platforma de acces la web va fi telefonul mobil sau, asa cum o vom numi de acum inainte, smartphone-ul.

De aceea, Erka va ofera posibilitatea sa ramaneti conectati la internet prin toate tipurile de gadget-uri, punandu-va la dispozitie servicii de comunicare web care tin pasul cu noile tendinte.

DEFINITIA RESPONSIVE WEBDESIGN

Responsive webdesign este un concept care s-a nascut pentru a raspunde nevoii de multiplicare a dimensiunilor de ecran. Este vorba despre cum sa-ti creezi si cum sa-ti integrezi website-ul astfel incat sa fie accesibil pe toate smartphone-urile, si adaptat la orice rezolutie. Acest sistem permite fiecarui vizitator sa acceseze un website la dimensiunile corespunzatoare smartphone-ului sau, vizualizand astfel informatia in cele mai bune conditii.

SOLUTIILE TEHNICE:

Pentru crearea unui website mobil se ofera mai multe variante:

– Folosirea tehnologiilor PHP, CSS:

www.erka.ro

– Crearea unui alt website dedicat sistemelor mobile, cu un subdomeniu: Exemplu: www.m.facebook.com, www.m.yahoo.com, www.m.numededomeniu.ro,…

www.turbotequila.rowww.turbotequila.ro/mobile

– Crearea unei aplicatii native;

Fara a intra mai mult in detalii tehnice, solutia aleasa pentru proiectul dvs se va face in functie de rezultatul dorit. Nu se poate aplica aceeasi linie de conceptie intre un website de prezentare si un website e-commerce, de exemplu. De asemenea, nu exista posibilitatea crearii unei variante mobile a unui website deja existent, avand ca optiune crearea unui alt website cu un subdomeniu.

Este important de retinut urmatorul principiu :

“Initial, obiectivul meu era sa creez o subdivizie pentru Facebook.com, dar pe masura ce m-am familiarizat cu platforma m-am convins ca este posibil sa creez o versiune de Facebook mult mai buna decat websiteul in sine.” Joe Hewitt, dezvoltator principal a aplicatiei Facebook pentru iPhone.

Céline Guigon – Director de Creatie WEB – Erka

Related Posts

RESPONSIVE WEBDESIGN | Erka Synergy Communication